Kurssit

KEVÄÄN 2024 KURSSIT

LEMPEÄ SPARRAUS KIRJAILIJALLE

Näkökulmia ja keskustelua

Oli julkaistuna sitten yksi tai kymmenen kirjaa, kirjailija tarvitsee urallaan tukea ja apua. Tavallisesti kurssit on suunnattu sellaisille kirjoittajille, jotka eivät ole vielä julkaisseet omaa teosta. Nyt keskitymme kentällä jo olevien ja siellä kamppailevien kirjailijoiden pulmiin. Miten kasvattaa itseluottamusta, miten suhtautua kritiikkiin, miten löytää itselleen parhaat työtavat?

  • 4 x 2h keväällä 2024 Zoomissa keskiviikkoisin
  • Sisältyy tehtäviä ja ohjausta
  • Hinta 200 € (sis. ALV 24 %)
  • Kurssi on kirjailijalle verovähennyskelpoinen.
  • 3 viikon välein, ensimmäinen kokoontuminen ke 10.1.2024 klo 18-20 (muut 31.1., 21.2. ja 13.3.)
  • Toteutuu jos 4 ilmoittautunutta
  • Vetäjinä Saara Henriksson ja Anne Leinonen

Ilmoittaudu: saara@proosakuiskaaja.fi

KIRJOITTAJASALONKI

Näkökulmia ja keskustelua käsikirjoituksista ja kirjoittamisesta. Ryhmässä jokainen voi esitellä projektiaan ja kysyä näkökulmia omaa mieltä askarruttaviin asioihin.
Kokoontumiset: 5 x 2 h kevätkaudella 2024 torstaisin, ensimmäinen kokoontuminen 18.1.2024 klo 18-20, muut 15.2., 14.3., 10.4. ja 8.5.
Hinta: 124 € (sis. alv 24 %)
Toteutuu, jos osallistujia on 4, maksimi 8 osallistujaa.
Vetäjinä Saara Henriksson ja Anne Leinonen

Ilmoittaudu: saara@proosakuiskaaja.fi

ROMAANIKLINIKKA

Romaaniklinikka sopii kirjoittajille, jotka ovat vasta rakentamassa romaania tai korjaamassa jo kirjoitetun käsikirjoituksen isoja linjoja ja rakenteita. Kurssi koostuu kahdesta henkilökohtaisesta ohjaustuokiosta sekä viidestä yhteistapaamisesta. Kurssilaisten edellytetään tutustuvan toistensa työsuunnitelmiin ja näyteteksteihin, jotta keskustelun seuraaminen on helpompaa.

Kurssilla ei lueta romaanikäsikirjoitusta tarkkana arviointilukuna, vaan käsitellään näytetekstejä (max 50 liuskaa) ja suunnitelmia silmäillään rakenteen ja tarinan pulmia pohdiskellen. Tarkastelun painopiste on erityisesti päähenkilön kehityskaaressa ja sen myötä tarinan rakenteessa ja jännitteessä.

Kurssi toteutetaan etänä. Työvälineinä käytetään Zoomia videopuheluihin, sähköpostia ja googledrivea. Jos driven käyttö ei onnistu, on mahdollista saada kurssin tiedostot muuta reittiä myöten.

Kurssille valitaan hakemuksesta. Jos sopivia osallistujia on tarpeeksi, perustetaan toinen ryhmä.

Kurssin sisältö


5 x 2 tuntia Zoom-tapaaminen koko ryhmälle.
2 x 1 tuntia henkilökohtainen ohjaus.
Itsenäisesti suoritettavat tehtävät.
Kurssin kesto 4-5 kk riippuen siitä, miten kurssilainen sijoittaa henkilökohtaiset ohjaukset.
Kurssilaisia 3-6 henkilöä.
Kurssi alkaa tammikuussa ja päättyy ennen kesää. Alustavat tapaamispäivät ovat torstaisin klo 17-19: 25.1., 8.2., 14.3., 11.4. ja 25.4.2024.

Hinta 300 € (sis. alv 24 %).

Tueksi kurssille sopii teos Sinä kirjoitat romaanin (2023). Hae kurssille laittamalla viestiä osoitteeseen anne@proosakuiskaaja.fi. Kerro lyhyesti, millaista romaania olet kirjoittamassa, samoin jos osallistuisit vastaavalle kurssille mieluummin lauantaisin.